Внутрішні справи Великобританії розглядають можливість подовження терміну до 8 років для отримання постійного мешкання.

За даними, посольство Внутрішніх Справ Великобританії розглядає можливість наближення Великобританії до інших країн, подовживши стандарт “постійного мешкання” з 5 років до 8 років перед отриманням статусу постійного мешканця – першого кроку на шляху до громадянства. Інші розглядувані зміни включають вимогу до праці або навчання в Великобританії протягом двох років; жорсткий поріг щодо кримінальності, наприклад, вимога, щоб заявник не мав засудження протягом щонайменше десяти років; та скасування винятку для осіб старше 65 років від тестів на знання життя у Великобританії. Усі ці зміни були запропоновані після того, як Ріші Сунак визнав посилення міграційної політики одним зі своїх пріоритетів.

На минулому тижні він повідомив зустрічі з європейськими лідерами, що проблема надмірної міграції повинна бути «на чолі міжнародної порядку денного». Він також зробив зупинку човнів, що перевозять мігрантів через протоку Ла-Манш, однією з п’яти його обіцянок до наступних загальних виборів наступного року, вважаючи це особливо важливим для здобуття підтримки виборців у виборчих округах “Червоної стіни” на Мідлендсі та Півночі.

Джерело уряду заявило: “Стати громадянином Великобританії – це привілей, а не право. Ті, хто отримує такий статус, повинні заслужити його своїм внеском у нашу країну, і важливо, щоб ми всі могли спілкуватися один з одним спільною мовою”.

На початку травня міністр Кабінету Майкл Гов звинуватив сира Кейра Стармера в плану “пом’якшити остаточні привілеї громадянства Великобританії”, надаючи громадянам ЄС в Великобританії право голосу на загальних виборах.

Міністр з підвищення рівня життя написав лист до сира Кейра, в якому зазначив, що десятиліттями “встановлено конституційну позицію”, згідно з якою голосування на загальних виборах обмежується громадянами Великобританії, Ірландії та підходящими громадянами Співдружності.

Українець в Об’єднаному Королівстві (Whatsapp): https://chat.whatsapp.com/KfpFDeRm1vYEgv06zVCEzr

Source: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12156381/amp/Foreigners-wait-longer-British-citizens.html